Mainstream media schenkt geen aandacht aan Oost Europa, maar in Bulgarije en Moldavië wonnen in november de anti euro kandidaten de verkiezingen, zij willen af van de sancties tegen Rusland die alleen Europa handhaaft en de V.S. allang vergeten is.

In Bulgarije werd Rumen Radov, bijgenaamd “de rode generaal” gekozen. Die heeft direct de koe bij de hoorns gevat en heeft de banden met Moskou aan gehaald.

Het Bulgaars Minister van Energie zal in 2017 ruim 600 miljoen euro overmaken naar het nationale energiebedrijf NEK. Daarmee zal het direct de nota voldoen van een opeisbare schuld aan Russisch energiebedrijf Atomskroyexport, een dochter van Rosatom.

In juni veroordeelde het Internationale Arbitragehof te Genève de Bulgaarse overheid voor het onrechtmatige bevriezen van opeisbare schulden, maar Sofia negeerde het vonnis, onder druk van Brussel, of vrijwillig omdat men wist wat van hen verwacht werd.
De rode generaal heeft besloten de schuld zal per directaf telossen.

De BSP, de socialistische partij van Radov, vergelijkbaar met de SP bij ons, die de presidentsverkiezingen won, stapt niet in bij de huidige regeringsmeerderheid. Maar deze n centrumrechtse partijen die momenteel de regering vormen en een meerderheid hebben in het parlement steunen het beleid van de Rode Generaal we.
Dit is slecht nieuws voor Merkel die graag de sancties tegen Rusland handhaaft.
Dit is gunstig voor Rusland daar hun marktaandeel via Bulgarij groter kan worden en zet het derde energiepakket van de EU in de kou.
Dus Bulgarij en Hongarije schuiven richting Oosten.