Oorlog tegen goud

De ‘war on cash’ ga ik deze week toelichten. Overheden willen alle financiële transacties kunnen opvolgen. Alles wat je doet met je geld, willen ze weten. Daarom dat ze stap voor stap het gebruik van cash geld willen elimineren. Goud is een goed alternatief om geld/vermogen te bewaren zonder dat de overheid het weet. Maar dan mogen ze uiteraard ook niet weten dat je goud koopt.

Fysiek goud koop je niet als belegging, het is een verzekering tegen financieel onheil. Goud wordt al duizenden jaren over heel de wereld gebruikt als een waardevol betaalmiddel. Het is deelbaar, gemakkelijk te transporteren, duurzaam en waardevol. Het is de grootste vijand van papier geld, daarom dat je goud buiten de kennis van de overheid moet houden, zo zegt Casey Research.

In de Verenigde Staten was er een grote confiscatie van goud tijdens de jaren ’30. Er stond een boete van $10.000 en een gevangenisstraf van 10 jaar op het bezit van goud. In de moderne tijd zal dit niet meer mogelijk zijn, nu zal confiscatie fysiek plaatsvinden bijvoorbeeld door uw bankkluis open te boren, dit gebeurd al in Griekenland. Of digitaal wat eenvoudig is als uw een goudrekening heeft.

 

Kun je nog goud kopen zonder dat de overheid het weet????

GLD is de ticker voor een ETF die moet je dus niet gebruiken als je goud koopt als verzekering voor naderend onheil wel als je puur inspeelt op de koers veranderingen.

De overheid kan dit zo in beslag nemen. Echt goud wat je in je hand houdt zorgt ervoor dat je met een boot het kanaal kan oversteken net zoals de gelukkige in 1940 konden doen. Het is ook niet aan te raden online goud te kopen terwijl je telebankiEem baart. dat laat sporen na die door iedereen te volgen zijn.

fysiek goud koop je bij een lokale dealer én met cash geld. Maar door de ‘war on cash’ moet je daar niet te lang meer mee wachten.

Er worden steeds meer beperkingen gesteld op het gebruik van cash geld: een maximaal bedrag per transactie en het elimineren van grote coupures. Deze trend zet zich versneld door. Onder de saus van crimineel geld of want ook dat kan opvallen.