Steeds meer grote banken raden hun klanten hun handen af te houden van de aandelenmarkt. De investeringsbank J.P. Morgan raadt zijn klanten voor de eerste keer in zeven jaar aan om aandelen te verkopen bij een bounce in plaats van bij te kopen bij een dip.

De laatste zeven jaar was J.P. Morgan van mening dat een correctie een reden was om aandelen te kopen. Nu veranderen ze het geweer van schouder en raden ze aan om na iedere stijging te verkopen. Naast technische indicatoren zijn er ook fundamentele problemen voor de aandelenmarkt.

Zo vreest Mislav Matejka, aandelenstrateeg bij J.P. Morgan, dat de resultaten over het vierde kwartaal de aandelenmarkt deze keer niet zal redden. Het vierde kwartaal zal meer dan waarschijnlijk het zwakste kwartaal worden sinds 2009.

Verkoop aandelen is nu de beste strategie

Daarnaast is er ook nog een sterke vertraging in de verwerkende industrie. Het verschil tussen de ‘pricing power’ en de loonkosten zijn voor het eerst sinds 2008 negatief. Dit vreet aan de marges van deze bedrijven.

De lage olieprijs brengt ook geen zoden aan de dijk. De negatieve effecten overstemmen nog altijd de positieve effecten. Dit weegt verder op de aandelenmarkt.

 

 

 

bron: Slimbeleggen