Goudreserves China zijn in december met 18 ton gegroeid. gold-imports-in-india

Vanaf juli 2015 rapporteert de Chinese Centrale Bank maandelijks de wijzigingen in de goudreserves. Hierdoor krijgen we een beter beeld van de goud aankopen door China (in ieder geval in de gerapporteerde cijfers). China heeft in het afgelopen half jaar elke maand goud gekocht. De goudreserves groeiden in 2015 ruim 6%. De aankopen lagen afgelopen jaar tussen de 14 en 21 ton goud per maand.

Sinds de Chinese Centrale Bank maandelijks de aan- of verkopen rapporteert hebben de Chinezen 104 ton goud gekocht. In 2014 kochten centrale banken 477 ton goud volgens de cijfers van de World Gold Council. Het cijfer van de totale goudaankopen door centrale banken over 2015 is nog niet bekend maar naar verwachting zal het cijfer  de 500 ton goud liggen. Wanneer we ervan uitgaan dat China in de periode van januari tot en met juni van vorig jaar een gelijke hoeveelheid goud kocht als in de laatste 6 maanden van het jaar dan  is de Chinese Centrale Bank goed voor 40% van de totale goudaankopen.